Bio

Acoustic Lounge er et percussion-baseret orkester, som spiller et varieret repertoire af egne kompositioner samt jazz, soul- og latinklassikere i nye arrangementer. Fra Stevie Wonder og Sting til Cole Porter og Jobim. Bag mikrofonen sidder den alsidige sanger og pianist Søren Baun, som i disse dage gør et stærkt indtog på den københavnske jazzscene med sin groovy og lækre vokalstil. Udgangspunktet for orkestret er den gode sang på det gode groove med rytmereferencer til Cuba, Brasilien og Afrika.

Acoustic Lounge blev dannet for mere end 10 år siden af Mikkel Schnettler og Michael Hartvig. De er begge percussionister og var trætte af at blive anset som det ekstra krydderi, man godt kan undvære på jobs, hvis økonomien eller pladsen ikke rækker. Derfor tog de sagen i egen hånd og dannede et band, hvor percussion er selve sovsen og kartoflerne. De omgives af et stjernehold, bestående af Jesper Bodilsen på bas, Claus Waidtløv på sax og Søren Baun på klaver og vokal. To gange percussion fremfor trommesæt giver mulighed for at farve musikken anderledes og give hver sang sin egen rytmiske karakter. Acoustic Lounge er som en kamæleon, der skifter farve i løbet af en koncert: groovy soulsange med cajon, brasiliansk bossanova med pandeiro, afro-jazz med congas og ko-klokker.

Acoustic Lounge består af:
Søren Baun: klaver/sang
Jesper Bodilsen: kontrabas
Claus Waidtløv: tenorsax
Mikkel Schnettler: percussion
Michael Hartvig: percussion

Debut-albummet THE SOUND blev varmt modtaget i 2017. Det blev bl.a. kåret til nummer 2 på listen over årets udgivelser 2017 af musikbloggen LOFTs KAMMER.

”En omgang velproduceret vellyd. Søren Bauns silkebløde vokal tilfører musikken noget sindssygt godt.”

Niels Christian Cederberg, P8 Jazz

”Den røde tråd i lyden er det gode groove og ikke mindst den stærkt syngende soulsanger og jazzpianist Søren Baun.”

4/5 stjerner – Martin Loft, LOFTsKAMMER